عضویت    ورود
ورود به سایت
:جستجو

فصل23-حساب های استان

نویسنده: kamangari ارسال شده : 16 آذر 1394

 

همـان­طور كه سيستـم حساب‌هاي ملي، چارچـوب حسابـداري جامع و منسجمي براي تنظيم و ارائـه‌ی داده‌هاي اقتـصادي كشور به دست مي‌دهد، حساب‌هاي منطقه‌اي نيز همين چـارچوب را در سطح مناطـق عرضه مي‌كند. تهيه و در دست داشتـن چـنين حسـاب‌هايي به مطالـعه و شناخـت برخـي پتانسيل‌هاي موجود در مناطق مختلف كمك كرده و امكان هر نوع سياست‌گذاري، تصميـم‌گيـري اقتصادي و يا برنامـه‌ريزي منطقه‌اي را ممـكن مي‌سازد. نقش شايان توجه اين حساب‌ها در برنامه‌ريزي‌هاي منطقه‌اي به گونه‌اي است كه تحـقق اهـداف اين برنامه‌ريـزي‌ها بدون استـفاده از يافته‌هاي مزبور امكان‌پذير نيست.

با استفاده از اين آمارها مي‌توان مناطقي را كه نياز به حمايت دارند شناسايي كرده و ميزان نابرابري‌ها را اندازه‌گيري نمود. ضمن اين كه مديـريت علمي و پيشرفتـه در هر سطح جغرافيايي نيازمند اطلاعات دقيق و مفصل است.

در تهيه‌ی حساب‌هاي منطقـه‌اي، تنظـيم حساب توليد كه اوليـن حساب و مهم‌ترين آنها مي‌باشد به عنـوان اولين هدف در نظـر گرفته شـده است. هـدف كلي حسـاب توليد، محـاسبه‌ی توليـد ناخالـص داخلي منطقـه به منظـور استفاده در برنـامه‌ريزي‌هاي اجتماعي و اقتصادي منطقه است.

جمع‌آوري حساب توليد استان گلستان در سال 1379، از ابتداي سال 1380 و با برگـزاري سمينارهاي تخصصي متعدد به منظـور معرفـي مفاهيـم حسـاب توليـد و بررسـي بهتــرين روش‌هاي جمع‌آوري اطـلاعات آغاز گرديد. در فـرآيند تهيه‌ی حساب توليـد استـان گلسـتان20 نفر از كارشنـاسـان معاونت برنامه‌ریزی استانداری و بالـغ بر 100 نفر از كارشناسـان ساير دستگاه‌هاي اجرايي استان مشاركت داشتند.

آمار و ارقام به دست آمده از اين فرايند در گروه تهيه‌ی حساب‌هاي منطقه‌اي و تحقيقات آماري معاونت آمار  و اطلاعات سازمان مديريت و برنامه‌ريزي استان گلستان مورد پالايش قرار گرفت و بعد از محاسبه‌ی حساب توليد هر رشته فعاليت براساس سيستم بين‌المللي SNA93 ، گزارش مقدماتي آن رشته فعاليت تهيه شد. در اين گزارش‌ها ضمن تعريف دقيق مفاهيم و انطباق روش‌ها با استانداردهاي لازم؛ ارزش افزوده، ستانده و مصارف واسطـه هر رشته فعاليت مورد محاسبه قرار گرفت.

مضـافاً اين كه در طرح‌هاي آماري موردي، روش جمـع‌آوري اطلاعات جامعه‌ی آماري و حجم نمونه بيان گرديد.

تعاريف و مفاهيم به ­كار رفته در اين فصل به شرح زير است:

ستانده: ستانده‌ی هر واحد تولیدی، مجموع کالاها و خدماتی است که در آن واحد تولید می‌شود و برای استفاده در دسترس قرار می‌گیرد.

ستانده‌ی کالاها و خدمات به سه دسته تقسیم می‌شود: ستانده‌ی بازاری، ستانده‌ی تولیدشده برای  خودمصرفی­ نهایی، ستانده‌ی غیربازاری.



ارسال نظر

نام:
ایمیل:
پررنگ کج خط دار خط دار در وسط | سمت چپ وسط سمت راست | قرار دادن شکلک قراردادن لینکقرار دادن لینک حفاظت شده انتخاب رنگ | پنهان کردن متن قراردادن نقل قول تبدیل نوشته ها به زبان روسی قراردادن Spoiler

ورود کاربران (رابطین آماری)
نرم افزارهای مورد نیاز

رمز: soft98.ir
پیوندها


آمار سایت
آمار بازدید
بازدید امروز: 479
بازدید دیروز: 571
بازدید ماه:1972
بازدید سال:34764
بازدید کل:26005976
معرفی سیمابر